Mainos
Mainos

EU:n petosvirasto tutkimaan EU:n palestiinalaistukia

EU:n petostentorjuntavirasto Olaf on tänään ilmoittanut ryhtyvänsä tutkimaan unionin palestiinalaisviranomaisille maksamia tukirahoja.

Muun muassa Israelin valtio on väittänyt, että palestiinalaisille maksettu tuki on päätynyt israelilaisia vastaan suunnattujen terrori-iskujen rahoittamiseen.

EU:n ulkosuhdeasioista vastaava komissaari Chris Patten on toistuvasti kiistänyt väitteet. Hänen mukaansa rahojen käyttö on ollut jatkuvasti tarkan kontrollin kohteena.

EU on tukenut palestiinalaisia viime vuosina noin 10 miljoonalla eurolla kuukaudessa. Summa on tarkoitettu palestiinalaisten virkamiesten palkkojen maksamiseen. EU on ollut palestiinalaisten suurin yksittäinen rahoittaja.
Eilen 170 europarlamentaarikkoa ilmoitti kannattavansa parlamentin oman tutkimuskomission perustamista palestiinalaistukiin liittyen. Kannattajien joukossa oli myös kuusi suomalaista europarlamentaarikkoa keskustasta, kokoomuksesta ja kristillisdemokraateista.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme