Mainos
Mainos

EU:n poliisijohtajat haluavat terroristilistan

Euroopan unionin jäsenmaiden poliiseille puuhataan yhteistä listaa, johon kerätään tiedot terroristijärjestöistä ja yksittäisistä terroristeista. EU:n poliisijohtajat sopivat asiasta tänään päättyneessä kolmipäiväisessä kokouksessa Brysselissä.

Kaikkien 15 jäsenmaan oikeusministereiden neuvostolle jää päätettäväksi millaisia järjestöjä ja keitä listalle kelpuutetaan. Ministereiden tehtävä ei ole helppo, sillä maailmassa toimii paljon erilaisia järjestöjä, jotka eräiden mielestä ovat terroristisia ja toisten mielestä eivät. Tällaisia ovat mm. Baskien separatistijärjestö ETA Espanjassa ja myös monet Lähi-idässä verisiäkin iskuja tehneet ryhmittymät. Myös mm. Turkin arvellaan vaativan kurdien separatistiryhmää terroristilistalle, poliisijohtajien kokousta seurannut diplomaattilähde kertoi.

EU-maiden poliisijohtajat aikovat myös lisätä keskinäistä tiedottamista jäsenmaiden välillä. Terrorismin vastaiseen taisteluun liittyen poliisijohtajat päättivät perustaa Europolin alaisuuteen organisaation joka keskittyy pommiattentaattien selvittämiseen. Se paneutuisi mm. pommien tekotapoihin, materiaaleihin, niiden löytämiseen ja tuhoamiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme