Mainos
Mainos

EU:n Prodi: Sodassa ei ole voittajia

EU:n komission puheenjohtaja Romano Prodi luonnehti Irakin sodan alkamista "surulliseksi ja synkäksi" kaikille maailman kansoille.

Prodin mukaan tapahtumat ovat vaikeita kansainväliselle yhteisölle, oli sodan lopputulos mikä tahansa. -Sodassa ei ole voittajia, vain häviäjiä, italialainen Prodi sanoi Brysselissä.

Prodi toivoi sodan jäävän lyhyeksi. Lisäksi hän vetosi ponnistelemaan sen puolesta, että siviiliuhrien määrä ja alueelliset tuhot jäisivät vähäisiksi. - Ei voi kiistää, että tämä on vaikeaa aikaa yhteiselle ulko- ja turvallisuuspolitiikalle, EU:lle kokonaisuutena, YK:n arvovallalle, Natolle ja transatlanttisille suhteille, Prodi totesi.

Kriisistä pitäisi Prodin mukaan osata ottaa opiksi. Eurooppa voi Prodin mielestä edistää rauhaa vain, jos sen jäsenvaltiot ovat yhtenäisiä. -Ei ole etujemme mukaista olla muista riippuvaisia, kun yhteisiä arvojamme puolustetaan sotilaallisesti, Prodi sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme