Mainos
Mainos

EU:n sanktiot odottavat Minskin Ukraina-kokouksen yli

EU ei pane toimeen uusia Venäjän vastaisia pakotteita ennen kuin Minskin kokouksen anti on selvillä. Kyse on muun muassa viisumikielloista ja varojen jäädytyksistä.  

Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius sanoo EU:n katsovan, tapahtuuko Minskin huippukokouksessa ylihuomenna edistystä. Kokouksessa yritetään löytää keinoja Itä-Ukrainan tilanteen rauhoittamiseksi.  

Fabiusin mukaan EU arvioi tilannetta uudelleen ensi maanantaihin mennessä.  

Uusimmalla sanktiolistalla on 19 ukrainalaista ja venäläistä henkilöä sekä yhdeksän organisaatiota, joiden katsotaan loukkaavan Itä-Ukrainan itsenäisyyttä.  
Nimilistaa ei ole vielä julkistettu. Diplomaattilähteiden mukaan joukossa on muun muassa Venäjän varapuolustusministeri Anatoli Antonov.  

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan laajoista talouspakotteista ei puhuttu kokouksessa lainkaan. Ukraina ei ollut varsinaisesti kokouksen aiheena, mutta ministerit keskustelivat Ranskan ja Saksan esittämästä rauhansuunnitelmasta.   

Tuomiojan mukaan suunnitelman peruselementit ovat olleet olemassa kuukausien ajan.  

– Tilanne on muuttunut välillä hyvinkin paljon huonommaksi paikan päällä. Se tarkoittaa, että näitä suunnitelmia on päivitettävä.  
Hän huomauttaa, että syyskuussa Minskissä sovittu aselepo ei ole pitänyt.  

– Koko aikana on ollut ehkä enintään muutama päivä, jolloin ainuttakaan ihmistä ei olisi kuollut ammunnassa.  Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme