Mainos

EU:n tiedustelukeskuksen päällikkö: Onko riittäviä keinoja estää terrorismia?

Euroopan Unionin tiedusteluanalyysikeskuksen johtajan Ilkka Salmen mielestä on pohdittava ovatko keinot puuttua Pariisin kaltaisiin terroristihyökkäyksiin riittävät.

- On toki pohdittava onko toimenpiteet olleet riittävät ja onko eurooppalaisilla turvallisuusviranomaisilla työkalut käytettävissään niin että voidaan tämän kaltaisia iskuja jatkossa pyrkiä estämään.

Salmen mukaan ihmisten vapaa liikkuvuus EU:n alueella lisää viranomaisten haastetta saada kiinni rikollisia. Salmi korostaa, että eurooppalaisilla viranomaisilla on erittäin hyvää yhteistyötä. Tiedusteluanalyysikeskuksen johtaja kuitenkin nostaa esiin erilaisten tietokantojen paremman ja tehokkaamman käytön jatkossa.

- Kyllä tässä korostuu pohdittavaksi matkustajatietojen käytön mahdollistaminen paremmin jatkossa ja toisaalta erilaisten Schengenin tietojärjestelmien hyödyntäminen tehokkaammin terrorismin torjunnassa.

- Nämä ovat niitä toimenpiteitä mitä uskon ja toivon, että  tullaan nyt läheisesti tarkastelemaan niin jäsenvaltioissa kuin Brysselissäkin EU:n näkökulmasta.

Yhteinen intressi

Salmen mukaan EU:n sisällä jäsenvaltioilla on yhteinen intressi terrorismin torjunnassa.

- On kuitenkin pohdittava onko jotain pullonkauloja ja ongelmia joita kansallinen lainsäädäntö mahdollisesti tiedonvaihdolle asettaa.

- Tietyltä osin lainsäädäntö vaihtelee ja viranomaisten mahdollisuus ihan lakiteknisistäkin syistä on erilainen maasta toiseen ja silloin se voi tuoda tiettyä asymmetrisyyttä toimintaan.

Salmi uskoo että Pariisin iskun tekijät tullaan saamaan kiinni.

- On ihan selvää, että se vaatii resursseja ja varmasti jonkin verran aikaakin.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot