Mainos
Mainos

EU:n troikka ja Iran jatkavat neuvotteluja uraanikiistassa

Ranskan, Saksan ja Britannian diplomaatit jatkavat tänään neuvotteluja iranilaisten virkaveljiensä kanssa. Neuvotteluilla EU pyrkii taivuttamaan Iranin luopumaan uraanin rikastamisesta.

Iranin kiistanalaista ydinohjelmaa koskevia neuvotteluja jatketaan Pariisissa, kertoo Iranin valtiollinen televisio. EU-kolmikko Britannia, Saksa ja Ranska on yrittänyt taivutella Irania luopumaan uraanin rikastamisesta. Yhdysvallat epäilee Iranin kehittelevän rauhanomaisen ydinohjelman varjolla omaa ydinasetta, minkä Iran on kiistänyt.

Läntisen diplomaattilähteen mukaan Pariisin-neuvottelujen eilinen kierros päätyi umpikujaan. Tänään Iranin ulkoministeri Kamal Kharazi tähdensi, että Iranilla on luovuttamaton oikeus ydintekniikan rauhanomaiseen käyttöön.

Iranin on varoitettu saattavan joutua YK:n pakotetoimien alaiseksi, jos se ei luovu hankkeestaan. EU on houkutellut Irania sopuun tarjoamalla sille ydintekniikkaa ja valmiiksi rikastettua ydinpolttoainetta sähköntuotantoon. Rikastettua uraania voidaan käyttää sekä ydinvoimalassa että atomipommin valmistamiseen.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme