Mainos
Mainos

EU:n ulkoministerit pohtivat palestiinalaisten avustuksia

EU:n ulkoministerit puivat maanantaisessa kokouksessaan muun muassa palestiinalaisten avustuksia, Iranin ydinkiistaa ja Muhammed-pilakuvista noussutta kohua.

Ensi maanantaina alkavan EU:n ulkoministerien kokouksen pääaiheita ovat Lähi-idän tilanne sekä Iranin ydinohjelmasta syntynyt kiista.

Esillä on muun muassa palestiinalaisten itsehallinnolle annettavan avun jatko. Tammikuun lopulla ulkoministerit päättivät, että tukea voidaan jatkaa niin kauan kuin virkaa tekevä hallitus on vallassa.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan paljon riippuu siitä, millaiseksi Hamasin johdolla koottava uusi hallitus muodostuu. Tuomiojan näkemys on, että avustamista voitaisiin jatkaa niin kauan kuin uusi hallitus on sitoutunut jatkamaan palestiinalaishallinnon velvoitteita. Asiasta käydään kuitenkin varmasti maanantaina pitkä keskustelu, Tuomioja sanoi Helsingissä perjantaina.

Ulkoministerit keskustelevat myös toimista, joihin EU on ryhtynyt Jyllands Postenin Muhammed-kuvia seuranneiden reaktioiden rauhoittamiseksi. Lisäksi esillä ovat Kosovon tilanne, maaliskuisen Eurooppa-neuvoston alustava asialista ja neuvottelut EU:n rahoituskehityksestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme