Mainos
Mainos

EU:n veroratkaisu siirtyy ensi vuoden puolelle

EU:n valtiovarainministerien eilen pidetyssä kokouksessa ei saavutettu sopua yhteisestä veropaketista. Keskeiset ongelmat Brysselissä olivat ulkomaille tehtävien talletusten verotus ja tietojen vaihto näistä tileistä.

EU:n valtiovarainministerien eilen pidetyssä kokouksessa ei saavutettu puheenjohtajamaa Tanskan toivomaa sopua yhteisestä veropaketista. Myönteistä kuitenkin oli, että yhteisymmärrys aiotaan saada aikaiseksi tammikuun loppupuolella pidettävässä kokouksessa.

Keskeiset ongelmat Brysselissä olivat ulkomaille tehtävien talletusten verotus ja tietojen vaihto näistä tileistä. Useimmat jäsenmaat olivat myös vaatimassa täydempää ilmoitusvelvollisuutta tileistä. Myös kysymys energiaveroista oli esillä kokouksessa.

Euroopan unionin talousministerien sopimuksella yritetään estää verojen kiertoa ja talletusten karkaamista ulkomaille.

Sopua hidastavat näillä näkymin Belgia, Itävalta ja Luxemburg, koska ne vaativat sopimuksen edellyttämiä muutoksia myös Unionin ulkopuoliselta Sveitsiltä. Sveitsi taas vastustaa muutoksia tiukkaan pankkisalaisuuteensa vedoten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme