Mainos
Mainos

EU nousee taistoon veronkiertoa vastaan

EU-komissio esitteli tänään toimenpidepaketin, jonka tarkoitus on estää yhtiöveron kiertämistä ja vahingollista verokilpailua.   

Keskeisellä sijalla toimenpidepaketissa on veropäätöksiä koskeva automaattinen tietojenvaihto EU-maiden välillä. Veropäätösten automaattisen vaihdon avulla EU-maat voivat havaita yritysten verotukseen liittyviä väärinkäytöksiä.  

Tällä hetkellä EU-maat jakavat hyvin vähän tietoja verotuspäätöksistään. Komission mukaan tietyt yritykset pienentävät verojaan hyödyntämällä avoimuuden puutetta.  

– Meidän on uudelleen sidottava toisiinsa paikka, jossa yritykset tosiasiallisesti saavat voittonsa ja paikka, jossa niitä verotetaan. Tätä varten EU-maiden on toimittava avoimemmin ja tehtävä yhteistyötä, perustelee EU:n verotuksesta vastaava komissaari Pierre Moscovici.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot