Mainos
Mainos

EU: Olympiaboikotti riippuu Kiinan toimista

EU:n ulkosuhteista vastaava komissaari Benita Ferrero-Waldner katsoo, että mahdollinen Pekingin olympialaisten boikotointi riippuu täysin Kiinan omista toimista. Niinpä Kiinan tapahtumia on seurattava tarkasti.

- Olympialaiset voidaan minun vankan käsitykseni mukaan pitää vain sellaisessa ympäristössä, joka heijastaa olympialaisten henkeä. Siihen kuuluu ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja myös rajoittamaton sanan- ja lehdistönvapaus, sanoo itävaltalaiskomissaari saksalaisen Bild am Sonntag -lehden haastattelussa.

- Meidän on seurattava tarkasti, miten Peking toimii lähiviikkojen aikana - ja päättää sen jälkeen boikottitoimista.

Ferrero-Waldner vaatii Kiinan johtoa neuvottelemaan Tiibetin hengellisen johtajan dalai-laman edustajien kanssa. Hän toivoo neuvottelujen johtavan "tiibetiläisen syrjinnän päättymiseen".

Komissaari tuomitsee väkivallan käytön rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan. Hän painottaa myös talouselämän vastuuta ja kehotti Kiinan kanssa kauppaa käyviä yrityksiä vaatimaan Kiinalta ihmisoikeuksien kunnioittamista.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme