Mainos
Mainos

EU osasopuun ympäristövahinkojen korjaamisesta

EU yrittää panna ympäristövahinkojen aiheuttajat vastuuseen jälkiensä korjaamisesta. EU:n ympäristöministerit pääsivät perjantaina Luxemburgissa suurimmaksi osaksi sopuun uudesta ympäristövastuudirektiivistä.

Ranskan vaatimuksesta EU-maat neuvottelevat kuitenkin vielä myöhemmin siitä, miten direktiivissä suojeltava kohteet määritellään. Suomessa ja muissa Pohjoismaissa lainsäädäntö turvaa jo nyt ympäristövahinkojen korvaamisen, mutta joissain tapauksissa uusi direktiivi laajentaisi myös suomalaisten yritysten tai muiden ympäristövahingon aiheuttajien velvollisuuksia.

Esimerkiksi myrkkypäästöjen siivoaminen direktiivin mukaan ei riittäisi, vaan luonnon tilanne pitäisi palauttaa ennalleen. Tämän säännöksen on kuitenkin tarkoitus suojata vain EU:n luontodirektiiveissä suojeltuja eliölajeja ja ympäristöjä.

Säännökset eivät myöskään koskisi ydinvoimaonnettomuuksia tai merillä tapahtuvia öljyvahinkoja, joista säädetään muilla tavoin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme