Mainos
Mainos

EU-parlamentin johtopaikkojen jako aiheutti metelin

Valiokuntapaikkojen jako EU-parlamentissa herättää kovaa arvostelua.

Parlamentin suurimmat ryhmät ovat estäneet EU-vastaisena pidetyn EFDD-ryhmän pääsyn valiokuntien johtopaikoille. Britannian Nigel Faragen johtama ryhmä jätettiin ainoana ryhmänä ilman puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan paikkoja.

Vielä viime vaalikaudella Faragen ryhmä sai istua valiokuntien johtopaikoilla.

- Vaikea ymmärtää, että tällainen lisäisi luottamusta eurooppalaiseen demokratiaan, joka on muutenkin ollut koetuksella, kommentoi ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) Facebookissa.

Tuomiojan mukaan menettely rikkoo tähänastista tasapuolista ja Suomessakin sovellettavaa käytäntöä.

Perussuomalaisten meppi Sampo Terho sanoo olevansa erittäin närkästynyt menettelytavasta. Perussuomalaiset kuuluivat viime vaalikaudella Faragen ryhmään, mutta vaihtoivat eurovaalien jälkeen brittikonservatiivien perustamaan maltillisempaan ryhmään.

- Jos kriittinen linja sieltä erotetaan, oli se kuinka kriittinen tahansa, sen jälkeen ei toimita enää demokratian pelisäännöillä vaan toimitaan jonkin demokratiaa mukamas suuremman aatteen ohjaamana, Terho kuvailee.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme