Mainos
Mainos

EU-parlamentti äänestää puheenjohtajasta

EU-parlamentti äänestää tänään alkavassa täysistunnossaan EU-komission puheenjohtajaehdokkaasta, italialaisesta Romano Prodista. Tämä on nykyisen parlamentin viimeinen täysistunto ennen kesäkuun EU-vaaleja.

Prodi puhuu parlamentissa huomenna. Silloin hänen odotetaan kertovan seikkaperäisemmin omasta "hallitusohjelmastaan". Parlamentaarikot äänestävät hänestä keskiviikkona.

EU:n jäsenvaltioiden johtomiehet esittivät Prodia yksimielisesti komission johtoon. Parlamentilla on kuitenkin oikeus hyväksyä tai hylätä ehdokas. Huomenna parlamentti keskustelee isoista, koko maailmaa koskettavista kysymyksistä kuten Kosovosta. Silloin ovat esillä myös EU:n Venäjä-suhteet.

Parlamentti käsittelee myös EU:n rahoitusnäkymiä vuosiksi 2000-2006. Berliinin huippukokouksen rahoitusraami on jo herättänyt närää parlamentaarikkojen keskuudessa ja raha-asioiden käsittelyn odotetaan muodostuvan varsin värikkääksi. Muita listalla olevia asioita ovat mm. europarlamentaarikkojen palkka- ja veroasiat sekä petostentorjuntavirasto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme