Mainos
Mainos

EU-parlamentti hylkäsi työaikadirektiivin

EU-parlamentti on hylännyt työaikadirektiiviesityksen. Esitys olisi saattanut muuttaa muun muassa Suomen lääkärien ja palomiesten päivystysaikajärjestelmiä.

Jäsenmaiden työministereiden esityksen mukaan päivystysaikaa, jona ei työskennellä, ei olisi katsottu työajaksi. Näin olisi menetelty, vaikka työntekijä olisi joutunut päivystämään työnantajan tiloissa työpaikalla. Tällainen järjestely on nykyisin käytössä lääkärien työssä Suomessa, mutta siitä on sovittu erikseen työehtosopimuksessa.

Parlamentti hylkäsi samalla esityksen yli 48 tunnin työviikkojen sallimisesta. Sallimista kannatti etenkin Britannia, missä on poikkeusjärjestelyllä sallittu yli 48 tunnin työviikko.

Työaikadirektiivi on ollut EU:ssa vireillä vuosikausien ajan, eikä ratkaisua asiaan ole näköpiirissä aivan lähiaikoina. Asia etenee nyt jäsenmaiden työministereiden ja europarlamentin sovittelumenettelyyn.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme