Mainos
Mainos

EU-parlamentti: Kaikki komissaarit uusiksi

EU:n parlamentti uhkaa hylätä uuden komission, jos kaikkia komissaareja ei vaihdeta

Euroopan parlamentin sosialistiryhmän johtaja Pauline Green varoittaa, että suuri joukko EU:n parlamentaarikkoja aikoo torjua uuden komission, jos siinä on entisen komission jäseniä. Green on lähettänyt asiaa koskevan kirjeen EU-maiden sosiaalidemokraattisille pääministereille.

EU:n komissio erosi viime tiistaina väärinkäytöksiä koskeneen raportin vuoksi. Sen jälkeen Britannian pääministeri Tony Blair on ilmoittanut, että Britannia nimittää Leon Brittanin ja Neil Kinnockin myös uuteen komissioon. Myös Espanja, Italia, Suomi , Itävalta ja Belgia aikovat nimittää entiset komissaarinsa.

EU:n sääntöjen mukaan jäsenmailla on oikeus valita, ketkä ne haluavat nimittää komissaareiksi. EU:n parlamentilla puolestaan on oikeus hyväksyä tai hylätä komissio kokonaisuudessaan.

Green on huolissaan, sillä EU:n kriisi voi syvetä hänen mielestään jo ensi tiistaina, kun EU:n parlamentti äänestää useista päätöslauselmista, jotka liittyvät uuden komission nimittämiseen. Greenin avustajien mukaan kirje lähetettiin toissapäivänä ja se saapui useimpiin EU-maiden pääkaupunkeihin eilen.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme