Mainos
Mainos

EU-parlamentti kieltäisi silikonirinnat alle 18-vuotiailta

Euroopan parlamentti aikoo suositella silikonirintojen kieltämistä alle 18-vuotiailta. Ne sallittaisiin alaikäisille vain lääketieteellisin perustein. Parlamentti ei kuitenkaan vaadi rintaimplanttien täydellistä kieltämistä.

Suositus sisältyy raporttiin, jota käsitellään täysistunnossa tällä viikolla Strasbourgissa. Sen mukaan naisten on saatava enemmän tietoa silikonirintojen terveysriskeistä. Lisäksi tekorintojen markkinointia kehotetaan valvomaan tarkemmin.

EU-maista ainoastaan Ranska on kieltänyt silikonirinnat. Yhdysvalloissa niitä voi asentaa vain lääketieteellisin perustein. Kanada kielsi silikonirintojen käytön ja markkinoinnin 1992. Tuhannet naiset ovat vaatineet Euroopan parlamenttia ottamaan kantaa silikonirintojen vaaroihin.

Tutkimusten mukaan tekorinnat menevät sitä helpommin rikki, mitä vanhempia ne ovat. Tyhjentävää tutkimustietoa tekorintojen riskeistä ei ole kuitenkaan saatu. Esitys ei ole toistaiseksi johtamassa EU-tason lainsäädäntöön. Aiemmin EU:n komissio on julkistanut tiedonannon tekorinnoista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme