Mainos
Mainos

EU-parlamentti vaatii Britanniaa kantamaan vastuunsa – mepit hyväksyivät omat tavoitteensa

Euroopan parlamentti vaatii, että Britannia vastaa velvoitteistaan, kun se lähtee EU:sta. Parlamentti hyväksyi omat tavoitteensa brexit-neuvotteluille keskiviikkona vahvalla enemmistöllä. 

Tavoitteet noudattelevat keskeisiltä osiltaan luonnosta, jonka Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk esitteli viime viikolla. 

Parlamentti on sivuroolissa brexit-neuvotteluiden aikana, mutta sen hyväksyntä tarvitaan ennen kuin erosopimus voi aikanaan astua voimaan. Käytännön vetovastuu neuvotteluissa kuuluu komissiolle, jolle 27 jäsenmaata antavat neuvostossa mandaatin. 

Parlamentti korostaa sitä, että neuvotteluissa pitää asettaa kansalaiset etusijalle. EU-kansalaisia ei sen mukaan saa syrjiä, ja eri maiden kansalaisia on kohdeltava tasapuolisesti. 

– Mikä on selvää, on se, että kansalaiset laitetaan etusijalle. Sillä ei ole merkitystä onko kyse EU- vai brittikansalaisista, liberaaliryhmä Alden Guy Verhofstadt sanoi parlamentin täysistunnossa. 

EU:n ja Britannian tulevasta suhteesta voidaan parlamentin mukaan neuvotella vasta, kun eroneuvotteluissa on "edistytty huomattavasti". 

Parlamentti edellyttää myös, että sisämarkkinoille pääsy sidotaan tiukasti ihmisten vapaaseen liikkuvuuteen. Strasbourgissa koolla ollut parlamentti hyväksyi neuvottelutavoitteet äänin 516-133.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot