Mainos
Mainos

EU-parlamentti vaatii MM-kisoja pois Valko-Venäjältä

Vuoden 2014 jääkiekon MM-kisoja ei tule pelata Valko-Venäjällä, vaaditaan EU-parlamentin tänään hyväksymässä päätöslauselmassa.

Päätöslauselmassa todetaan, että Valko-Venäjän hallinnon tulee vapauttaa kaikki poliittiset vangit ja antaa selviä merkkejä sitoutumisestaan ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion kunnioittamiseen. Ennen tätä unionin ja Valko-Venäjän vuoropuhelussa ei voida edetä.

Lisäksi parlamentti vaatii Valko-Venäjää pidättäytymään kuolemanrangaistusten täytäntöönpanosta. Maa teloitti aiemmin maaliskuussa kaksi miestä, jotka tuomittiin kuolemaan viime vuoden huhtikuussa tapahtuneen pommi-iskun järjestämisestä.

Valko-Venäjän itsevaltainen presidentti Aleksandr Lukashenko on käyttänyt jääkiekkoa oman julkisuuskuvansa pönkittämiseen. Lukashenko on intohimoinen jääkiekon kannattaja, ja kisojen ottaminen pois Valko-Venäjältä olisi kova isku hänelle.

Suomen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) on myös vaatinut MM-kisojen poisottamista Valko-Venäjältä. Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola sanoi eilen Yle A-studiossa, ettei kisoja myönnetty Lukashenkolle, vaan menestyneelle jääkiekkomaajoukkueelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme