Mainos
Mainos

EU-parlamentti vaatii parempaa naisten kohtelua Afganistanissa

Euroopan parlamentti kehotti tänään Pakistania, Saudi-Arabiaa ja Yhdistyneitä Arabiemiirikuntia peruuttamaan Afghanistanin Taleban-hallituksen tunnustamisen siksi kunnes naisten oikeudet maassa palautetaan ennalleen.

Parlamentti toivoi, että myös EU pidättäytyisi toistaiseksi tunnustamasta talebanihallitusta. Talebanit ovat ääri-islamilainen sissiryhmä, joka syrjäytti Afganistanin hallituksen vuoden 1996 syyskuussa. Ryhmä on polkenut naisten perusoikeuksia eikä ole sallinut näiden käyvän työssä tai koulussa tai edes poistuvan kotoaan.

EU:n parlamentti on vakuuttunut siitä, että ainoastaan määrätietoisen kansainvälisen painostuksen avulla ääriryhmät voidaan saada muuttamaan käyttäytymistään. Parlamentti on esittänyt, että seuraava kansainvälinen naisten päivä, maaliskuun 8., omistettaisiin afganistanilaisille naisille.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme