Mainos
Mainos

EU-parlamentti: Venäjän propagandaan puututtava tehokkaammin

Mepit vaativat EU-maita puuttumaan tehokkaammin Venäjän propagandaan. EU-parlamentti hyväksyi tänään raportin, jonka mukaan EU:n tulisi satsata enemmän rahaa ja työntekijöitä torjuakseen Venäjän pyrkimyksiä hajottaa EU:ta.

Puolalaisen Anna Elzbieta Fotygan laatiman kannanoton mukaan Venäjä käyttää EU-kontaktejaan aidon dialogin sijaan propagandatarkoituksiin EU-yhteistyötä vastaan.

Raportti vaatii EU:n instituutioita ja viranomaisia seuraamaan tarkasti EU-vastaisen propagandan rahoituskanavia. Raportin mukaan kyse on myös EU:n sisäisestä ongelmasta, sillä Venäjä tukee EU-vastaisia äärioikeistolaisia ja populistisia liikkeitä unionin sisällä.

EU-parlamentti hyväksyi raportin äänin 304–179. Valtaosa vastaan äänestäneistä edusti laitaoikealla tai -vasemmalla istuvia ryhmiä.

EU:n ulkoasiainhallinnon alaisuuteen perustettiin viime vuonna pieni "iskuryhmä", jonka tehtävänä on viestiä EU:n toiminnasta etenkin itänaapuruston venäjänkielisille yhteisöille. Ryhmä myös seuraa venäjänkielistä mediaa EU:n itäisissä kumppanimaissa kuten Ukrainassa ja korjaa virheellisiä ja EU-vastaisia väitteitä. Ryhmään kuuluu yhdeksän viestintäasiantuntijaa. Twitterissä se toimii nimellä @EUvsDisInfo.

Meppien mukaan ryhmän rahoitus pitäisi turvata paremmin ja sen työtä pitäisi tehostaa ja muuttaa avoimemmaksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot