Mainos
Mainos

EU pettyi Ruotsin Emu-kantaan

Euroopan unioni oli pettynyt Ruotsin torjuttua yhteisvaluutta euron.

EU:n talouskomissaari Pedro Solbes toivoi kuitenkin Ruotsin liittyvän euroalueeseen joskus myöhemmin tulevaisuudessa. Espanjalainen Solbes totesi euron olevan nuori valuutta, jonka vahvuutta ei ole saatu vielä täysin hyödynnettyä.

-Ruotsi olisi voinut vaikuttaa tähän pyrkimykseen liittymällä euroon. Olemme luottavaisia siitä, että Ruotsin hallitus pitää europrojektin elossa, Solbes sanoi myöhään sunnuntai-iltana.

Ruotsin torjuttua euron Suomi on edelleen ainoa Pohjoismaa, joka käyttää yhteisvaluuttaa. EU-maista Ruotsin lisäksi Britannia ja Tanska ovat euroalueen ulkopuolella.

Brittilehdet: Ruotsin kanta raskas isku eurolle

Ruotsin ei-tulos merkitsee raskasta takaiskua eurolle ja Britannian Emu-kansanäänestykselle, arvioi Britannian lehdistö.

Independent kirjoittaa, että Ruotsin kanta on huolestuttava uutinen yhteisvaluutan kannattajille Britanniassa ja osoittaa pääministeri Tony Blairille, miten vaikea kansaäänestyksiä on voittaa. Lehden mukaan Ruotsin tulos heikentää euronäkymiä lisäksi Tanskassa.

Timesin mukaan ruotsalaiset äänestäjät lähettivät voimakkaan viestin myös Britanniaan ja kertoivat Emu-äänestyksiin liittyvistä poliittisista riskeistä.

Guardian uskoo puolestaan, ettei Britannia ole enää niin yksin euroalueen ulkopuolella.

Telegraph esitti niin ikään näkemyksen eurokielteisen kolmikon, Britannian, Ruotsin ja Tanskan, muodostumisesta EU:hun.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme