Mainos
Mainos

EU purkaa Serbian vastaiset pakotteet

Jugoslavian poliittiset uudistukset jatkuvat vauhdilla. Entiselle presidentille uskollinen pääministeri Momir Bulatovic (kuvassa) ja hänen hallituksensa ovat eronneet.

Presidentti Vojislav Kostunica on lisäksi sopinut pääpuolueiden kanssa, että maassa järjestetään varhennetut parlamenttivaalit joulukuussa.

Samaan aikaan Brysselissa EU on päättänyt purkaa talouspakotteitaan Jugoslaviaa vastaan. EU:n ulkoministerit lopettavat ensi toimina öljysaarron ja lentokiellot. Britannian ulkoministeri Robin Cook sanoo, että kyseessä on tuen osoitus Jugoslavian kansalle.

EU:n jäsenmaiden ulkoministerit vahvistivat maanantaina lopettavansa öljynvientikiellon sekä poistavansa pysyvästi lentokiellon Jugoslavian liittotasavallan ja unionin maiden välillä. Sen sijaan kansainvälinen asevientikielto pysyy yhä voimassa. Sen purkamisesta päättää YK, ei Euroopan unioni.

Luxemburgissa koolla olevat ministerit olivat kaikki sanktioiden purkamisen kannalla, kertoo Saksan ulkoministeri Joschka Fischer uutistoimisto Reutersin mukaan.

Unioni aikoo höllentää asteittain taloudellisia pakotteita ja viisumikieltoa. Ne halutaan suunnata vain entisen presidentin Slobodan Milosevicin hallinnon tukijoihin.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme