Mainos
Mainos

EU rajoittaa siipikarjan tuontia Venäjältä

Venäjällä on tapettu yli 10 000 lintua, jotta virus ei pääsisi leviämään. EU kieltää elävien lintujen ja höyhenien tuonnin Venäjältä ja Kazakstanista.

EU-komissio on vaatinut unionin jäsenmaita kieltämään elävien lintujen ja höyhenien tuonnin Venäjältä ja Kazakstanista elokuun 12. päivästä alkaen lintuinfluenssan vuoksi.

Jo aikaisemmin siipikarjan ja esimerkiksi kananmunien tuonti unionin alueelle on kielletty yhdeksästä aasialaisesta valtiosta, jossa tautia on tavattu.

Yksikään ihminen ei ole sairastunut lintuinfluenssaan Venäjällä ja tilanne on vakaa, kertoo Venäjän kuluttajansuojaviranomainen. Asiantuntijat varoittelivat aiemmin, että lintuinfluenssa saattaa siirtyä ihmisiin.

Muualla Aasiassa H5N1-virus on surmannut yli 50 ihmistä vuoden 2003 jälkeen. Venäjälle lintuinfluenssan ilmoitettiin levinneen heinäkuun puolessa välissä.

Venäjän hätätilaministeriön mukaan epidemia on surmannut jo yli 5500 lintua, sekä siipikarjaa että villejä lintuja, Novosibirskin, Omskin ja Tyumen alueilla.

Lisäksi viime päivien aikana on tapettu yli 12 000 lintua, jottei virus pääsisi leviämään.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme