Mainos
Mainos

EU rajoittamassa kiinalaistuotteiden tuontia

EU aikoo kieltää joidenkin kiinalaisten elintarvikkeiden tuonnin Kiinan maitoskandaalin takia. Kieltolistalle ovat joutumassa kaikki maitoa sisältävät tuotteet, jotka on tarkoitettu vauvoille tai lapsille.

Lisäksi EU:n komissio aikoo laajentaa muiden kiinalaiselintarvikkeiden testausta. Testiin joutuvat tuotteet, joissa on yli 15 prosenttia maitojauhetta. Näitä voivat olla esimerkiksi suklaat ja keksit.

Osa EU-maista on jo aiemmin ryhtynyt itsenäisesti toimiin skandaalin vuoksi. Esimerkiksi Ranskassa kaikki kiinalaista maitoa sisältävät tuotteet on vedetty myynnistä.

Kiinasta ei tuoda Eurooppaan maitoa tai jugurttia, mutta juuri keksien kaltaisia, maitoa sisältäviä jalosteita on myynnissä myös EU:ssa.

Kiinassa kymmenet tuhannet lapset ovat viime aikoina sairastuneet sen jälkeen kun maitoon päätyi maassa melamiinia. Ainetta käytetään yleensä muovituotteissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme