Mainos
Mainos

EU rajoittamassa lihan ja juuston tuontia

EU suunnittelee rajoituksia eläinperäisten elintarvikkeiden tuontiin unionin ulkopuolelta. Syynä ovat suu- ja sorkkataudin kaltaiset helposti leviävät eläintaudit.

EU aikoo rajoittaa eläinperäisten elintarvikkeiden tuontia unionin ulkopuolelta.

EU on aikeissa rajoittaa eläinperäisten elintarvikkeiden tuontia unionin ulkopuolelta, kertoo Helsingin Sanomat.

Maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkintä- ja elintarvikeosaston päällikkö Jaana Husu-Kallio vahvistaa, että päätös tuontikiellosta on syntymässä. Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että esimerkiksi suomalaisturistit eivät saisi tuoda lihaa, makkaroita tai juustoja Viron-matkoiltaan.

-Kielto tulee koskemaan ainakin liha- ja maitotuotteita, maa- ja metsätalousministeriön rajatarkastusyksikön päällikkö Hentriikka Kontio sanoo.

Syynä tuontikieltoon ovat suu- ja sorkkataudin ja sikaruton tapaiset eläintaudit. Päätöksen asiasta tekee EU-komission pysyvä eläinlääkintäkomitea. Maa- ja metsätalousministeriön arvioiden mukaan päätös tehdään syyskuun kokouksessa. Ministeriöstä toivotaan, että päätös olisi selkeän yksinkertainen ja perustuisi selvään riskiin.

Tuontikiellon takia Suomeen ei enää saisi tuoda esimerkiksi ulkomaisia makkaroita ja juustoja. Suomen kannalta ongelmallisin on nimenomaan Viro, josta tuodaan runsaasti eläinperäisiä tuotteita.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 10.07.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme