Mainos
Mainos

EU ryhtyy torjumaan väkivaltaisia ääriliikkeitä

EU-komissio ryhtyy torjumaan väkivaltaisia ääriliikkeitä perustamalla asiantuntijaverkoston sosiaalityöntekijöille, nuoriso-ohjaajille, poliiseille, tutkijoille ja muille poliittisen radikalismin kanssa tekemisiin joutuville tahoille.

Verkoston tavoitteena on ehkäistä väkivaltaista radikalisoitumista ja ihmisten värväämistä terroristitoimintaan.

Verkoston tarkoituksena on vaihtaa tietoja ja kokemuksia väkivaltaisesta radikalismista ja tarkastella muun muassa internetin ja sosiaalisen median käyttöä ääriliikkeiden propagandassa.

Radikalisoitumiseen halutaan puuttua jo varhaisessa vaiheessa, ennen kuin se ilmenee väkivaltana.

EU:n sisäasioista vastaavan komissaarin Cecilia Malmströmin mukaan Norjan heinäkuiset tapahtumat osaltaan lisäävät tarvetta kansainväliselle yhteistyölle.

– Kokemus on osoittanut, ettei terrorismia voi yhdistää tiettyyn uskonnolliseen tai poliittiseen vakaumukseen tai tietylle maantieteelliselle alueelle. Meidän on otettava työssämme huomioon radikalisoitumisen eri muodot, Malmström sanoi tiedotustilaisuudessaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot