Mainos
Mainos

EU sallii edelleen eläinkokeet kosmetiikassa

EU-maiden ministerit eivät ole saaneet aikaan lopullista takarajaa kosmetiikkateollisuudessa tehtävien eläinkokeiden lopettamiselle.

Tänään Brysselissä pidetyssä ministerien kokouksessa päädyttiin kompromisseihin, joilla ei ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasinkaan mielestä ole käytännössä kovinkaan suurta merkitystä. Suomen kanta Sasin mukaan oli, että EU:n tulisi asettaa tietty päivämäärä mihin mennessä eläinkokeet kielletään.

Ministerit hyväksyivät puheenjohtajamaa Belgian kompromissiesityksen, jossa eläinkokein testatun kosmetiikan myyntikielto on sidoksissa siihen, pystyykö taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD laatimaan vaihtoehtoisia kokeita koskevat säännökset.

Sasin mukaan myyntikieltoa ei unioniin saada aikaiseksi sen takia, että se saattaa sotia maailman kauppajärjestö WTO:n sääntöjä vastaan.

Myös EU:n alueilla tehtävien eläinkokeiden kohtalo jäi edelleen avoimeksi.

Seuraavaksi asia etenee Euroopan parlamenttiin. Näillä näkymin näyttää varsin todennäköiseltä, että parlamentti ja neuvosto joutuvat hakemaan asiassa sovitteluratkaisua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme