Mainos
Mainos

EU sallii jäsenmaiden tukevan lentoyhtiöitään

EU hyväksyy jäsenmaidensa lyhytaikaisen lentoyhtiöiden tukemisen.

Euroopan unionin talousministerit katsovat, että jäsenmaat voivat halutessaan tukea lentoyhtiöitä. Tuki on vapaaehtoista ja tarkoitettu kuukaudeksi lentovakuutusten sota- ja terroririskien kattamiseen.

EU-ministerit sen sijaan torjuivat yleisen valtiotuen tyyppisen avun. Asiasta kertoi valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.), jonka mukaan tukea voi käytännöllisesti myöntää heti.

-Ne, jotka haluavat niin tehdä, voivat ottaa sen käyttöön kuukaudeksi. Ajallisella rajalla on tarkoitus katsoa, selviääkö tilanne siihen mennessä, Niinistö sanoi tänään Liegessä.

Niinistö huomautti, että ainakin Britanniassa on jo tehty asiasta päätös perjantaina. Myös Hollanti on lähtenyt tukemaan lentoyhtiö KLM:n vakuutusriskiä.

Ratkaisun taustalla on syyskuun 11. päivän terrori-iskut New Yorkissa ja Washingtonissa. Lentoliikennettä vakuuttavat yhtiöt ovat irtisanoneet vakuutuksia sopimusten ns. sotatila ja terrorismi -pykälien sisältämien riskien takia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme