Mainos
Mainos

EU selvittää Nokian tuet Romaniassa

EU:n komissio kertoo pyytäneensä Romanian hallitukselta selvitystä julkisista tuista, joita Nokian matkapuhelintehdas on mahdollisesti saanut. Komission edustajan mukaan tarkoitus on varmistaa, että tuet ovat EU-lakien mukaisia.

Nokia siirtää matkapuhelinten valmistusta Romaniaan Clujiin Saksan Bochumista, missä yhtiön päätös on herättänyt laajaa vastarintaa. Saksassa on syytetty Nokiaa "heinäsirkaksi", joka vaihtaa tehtaidensa sijaintipaikkaa tukiaisten perässä.

Komission edustaja Jonathan Todd kertoo, että komissio tutkii Romanian hallituksen vastauksen tarkasti. EU lähetti asiaa koskevan kirjeen Romaniaan jo helmikuussa, ja komissio on saanut vastauksen vajaat kaksi viikkoa sitten.

Kyse on Toddin mukaan vasta ennakoivasta toimenpiteestä. Virallisia tutkimuksia Nokian mahdollisesti saamista tuista ei ole toistaiseksi käynnistetty.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme