Mainos
Mainos

EU: Serbia ja Kosovo sopuun rajavalvonnasta

Serbia ja Kosovo ovat päässeet sopuun rajavalvonnasta, EU kertoo. Unioni sanoi lausunnossaan myöhään eilen, että osapuolet ovat sopineet rajanylityspaikkojen yhteisen valvonnan aloittamisesta.

Serbian neuvottelija Borko Stefanovic sanoi kuitenkin serbialaiselle Tajuc-uutistoimistolle, että joistain yksityiskohdista on vielä neuvoteltava.

Yhteenotot rajanylityspaikoilla ovat kiihtyneet viime päivinä. Kymmeniä Nato-johtoisen Kfor-operaation sotilaita sai vammoja tällä viikolla yhteenotoissa Kosovon serbivähemmistöön kuuluvien mielenosoittajien kanssa.

Serbia ja Kosovon serbivähemmistö eivät ole tunnustaneet Kosovon itsenäisyyttä. Ne ovat myös vastustaneet rajanylityspaikkojen luovuttamista Kosovon viranomaisten valvontaan.

Saksa sanoi eilen, että yhteenotot osoittavat, ettei Serbia ole vielä valmis EU:n jäsenehdokkaaksi. Serbian ehdokkuus on esillä EU:n ensi viikolla pidettävässä huippukokouksessa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme