Mainos
Mainos

EU sopuun Pariisin ilmastosopimuksen ratifioinnista

EU-maat ovat päässeet sopuun Pariisin ilmastosopimuksen ratifioinnista. Ympäristöministerit päättivät tänään, että EU voi vahvistaa sopimuksen jäämättä odottamaan kansallisten ratifiointien valmistumista.

Poikkeusmenettely tarkoittaa, että Pariisin ilmastosopimus voi astua voimaan marraskuussa.

– EU:n päätöksen myötä varmistuu se, että kynnysarvot Pariisin sopimuksen voimaantulossa ylittyvät, sanoi ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) Brysselissä kokouksen jälkeen.

Kansainvälinen ilmastosopimus tulee voimaan kuukausi sen jälkeen, kun sen on ratifioinut vähintään 55 maata, joiden osuus maailman kasvihuonepäästöistä on vähintään 55 prosenttia.

Toistaiseksi kasassa on 61 maata, joiden päästöosuus 48 prosenttia.

EU-ministerien päätös edellyttää vielä Euroopan parlamentin hyväksynnän, jota odotetaan ensi tiistaina.

Tiilikainen kiittelee ennätyksellisen ripeää tahtia ratifioinneissa. Sitä ei osattu vielä ennakoida viime joulukuussa, kun sopimus sorvattiin Pariisissa.Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot