Mainos
Mainos

EU suhtautuu viileästi Venäjän EU-pyrkimyksiin

Euroopan unioni vastasi tänään viileästi presidentti Boris Jeltsinin toiveisiin saada Venäjä unionin jäseneksi. EU ei halua loukata Venäjää, muttei myöskään antaa katteettomia toiveita mahdollisen jäsenyyden suhteen.

-Meillä on jo pitkä lista maita, jotka olisivat valmiit liittymään, sanoi Englannin ulkoministeri Malcolm Rifkind EU:n ulkoministerikokouksen tiimoilla.

Jeltsin sanoi lauantaina, että Venäjää kiinnostaisi vakiinnuttaa asemansa eurooppalaisena maana. Tähän kuuluisi mm. jäsenyys EU:ssa.
-Venäjän tavoitteena on, että se tunnustettaisiin eurooppalaisena valtiona, ja olemme myös valmiit liittymään EU:hun, Jeltsin sanoi työvierailullaan Suomessa.

EU:n ulkosuhteista vastaavan komissaarin Hans van den Broekin mukaan nyt ei ole hyvä aika puhua jäsenyydestä. Hän muistutti, että vuonna 1994 allekirjoitettu Venäjän ja EU:n välinen kumppanuus- ja yhteistyösopimus on vielä ratifioimatta Venäjällä ja muutamassa EU:n jäsenmaassa. (STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme