Mainos
Mainos

EU-suurlähettiläät palaavat Valko-Venäjälle

Euroopan unioni ja Valko-Venäjä ovat päässeet sopimukseen EU-maiden suurlähettiläiden palaamisesta asemapaikalleen Minskiin. EU:n puheenjohtajamaa Itävalta ilmoitti suurlähettiläiden paluusta tänään.

EU-maat samoin kuin Yhdysvallat kutsuivat suurlähettiläänsä kotiin Valko-Venäjältä viime kesänä. Syynä oli suurlähettiläiden asunnoista syntynyt kiista. Itävalta ilmoitti tänään, että EU-suurlähettiläät luopuvat nykyisistä asunnoistaan ja etsivät uudet asunnot Minskistä.

Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko määräsi huhtikuussa ulkomaiset lähettiläät poistumaan Drozdyn esikaupungissa sijaitsevista asunnoistaan. Presidentin mukaan häätö oli välttämätön asuntojen peruskorjausten vuoksi. Diplomaatit itse kertoivat keväällä, että presidentti haluaa Drozdyn viheralueen omaan käyttöönsä. Suomen Valko-Venäjän suurlähettilään vakituinen asemamaa on Liettua.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme