Mainos
Mainos

EU torjui maahanmuuttajakiintiöt

EU-maat eivät halua tiukentaa unionin maahanmuuttosäännöksiä. Italian ehdotus muuttajakiintiöstä torjuttiin unionin huippukokouksessa.

EU-maat eivät halua tiukentaa maahanmuuttokiintiöitä.

Euroopan unioni torjui puheenjohtajamaa Italian esityksen maahanmuuton kiintiöistä, kun valtionpäämiehet lopettivat huippukokouksensa. Myös Suomi suhtautui varauksellisesti ajatukseen EU:n ulkopuolelta tulevien maahanmuuttajien karsinoimisesta.

Aiheen arkaluonteisuutta kuvastaa se, että kokouksen loppupäätelmistä poistettiin myös aie tehdä kiintiöistä selvitys. Muuttovirtojen hallinta aiheutti pääministeri Matti Vanhasen mukaan keskustelua jo etukäteen.

-Komission tarkoitus oli toimia siten, että jokainen maa voisi asettaa kiintiöt ja ne olisi koottu yhteen. Tätä koskeva maininta poistettiin, kertoi Vanhanen Brysselissä.

Sen sijaan EU vahvisti ehdotuksen perustaa yhteinen rajavalvontavirasto. Sen tehtävänä on koordinoida jäsenmaiden rajaviranomaisten yhteistyötä. Suomi on korostanut, että virastosta ei saa muodostaa ylikansallista valvontaelintä.

Italian lisäksi Saksa on alun perin ajanut virastoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme