Mainos
Mainos

EU-tuomioistuin: EU:n kauppasopimukset hyväksyttävä jäsenmaiden parlamenteissa

EU-tuomioistuimen mukaan Euroopan unionin tekemät kauppasopimukset on hyväksyttävä jäsenmaiden kansallisissa parlamenteissa. 

EU-tuomioistuimen päätös koskee EU:n ja Singaporen vuonna 2013 solmimaa kauppasopimusta, mutta se toimii ennakkotapauksena kaikille vastaisuudessa solmittaville kauppasopimuksille. 

Unionin puolesta kauppasopimusneuvotteluja käyvä EU-komissio olisi alun perin halunnut, että kauppasopimusten hyväksymiseen olisi riittänyt jäsenmaiden hallitusten ja EU-parlamentin hyväksyntä. 

EU-tuomioistuimen päätös saattaa entisestään monimutkaistaa EU:n kansainvälisten kauppasopimusten sopimista. 

Esimerkiksi viime vuonna vuosien ajan neuvoteltu EU:n ja Kanadan välinen vapaakauppasopimus uhkasi kaatua Belgian Vallonian alueen vastustukseen. Vallonian alueparlamentti kääntyi kuitenkin lopulta sopimuksen kannalle. 

EU-tuomioistuimen päätös saattaa myös mutkistaa Britannian EU-erosta käytäviä brexit-neuvotteluja, kun jäsenmaiden parlamenttien täytyy hyväksyä EU:n ja Britannian väliset kauppasopimukset. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot