Mainos
Mainos

EU-tuomioistuin kumosi tietosuojasopimuksen USA:n kanssa

 EU-tuomioistuimen mukaan EU:n ja USA:n tietosuojasopimus on mitätön. Uuden päätöksen perusteella EU-kansalaisten tietojen siirto USA:n alueelle voidaan keskeyttää. 

EU:n tuomioistuimen mukaan EU:n ja Yhdysvaltojen Safe Harbour -tietosuojasopimus on mitätön. Kansalliset tietoturvaviranomaiset voivat keskeyttää sopimuksen mahdollistaman kansalaistensa tietojen siirtymisen Yhdysvaltoihin.  

Tuomioistuimen mukaan sopimus ei takaa sitä, että amerikkalaiset yritykset käsittelevät EU-kansalaisten tietoja unionin tietosuojalainsäädännön mukaisesti.   

Tapaus tuli EU-tuomioistuimen käsittelyyn yhteisöpalvelu Facebookia vastaan tehdyn kanteen yhteydessä. Kanteen nosti itävaltalainen Maximilian Schrems Facebookin Irlannissa toimivaa tytäryhtiötä vastaan sen jälkeen, kun Yhdysvaltain Kansallisen turvallisuusviraston NSA:n massiivinen tietourkinta oli paljastunut.  

EU-tuomioistuimen päätös voi vaikuttaa myös Googlen, Applen, Microsoftin ja Twitterin kaltaisten amerikkalaisyhtiöiden toimintaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme