Mainos
Mainos

EU tutkii Fiatin ja Starbucksin veronkiertoa – yhtiöitä uhkaa miljoonien eurojen sakot?

Euroopan Unionin odotetaan päättävän huomenna valtavista sakoista italialaista autovalmistaja Fiatia ja yhdysvaltalaista kahviketju Starbucksia vastaan, kertoo uutistoimisto AFP lähteisiinsä viitaten.

Fiatia ja Starbucksia epäillään verojen välttelystä unionin alueella. Fiatin taloudellinen johtotoimisto sijaitsee Luxemburgissa ja kahviketjun Euroopan yksikkö taas Hollannissa. Jos EU näkee yritysten vältelleen veroja, voivat yhtiöt joutua maksamaan miljoonia euroja takaisin EU:lle.

Lähteiden mukaan EU:n kilpailuasioista vastaava komissaari Margrethe Vestager aikoo tehdä virallisen ilmoituksen asiasta huomenna.

Euroopan komissio on aloittanut useita tutkintoja johtavien yhtiöiden veroilmoituksista, tutkinnassa ovat muun muassa Apple ja Amazon ja AFP:n mukaan Fiatin ja Starbucksin päätös indikoisi miten verkkokauppajätille ja puhelinjätille saattaisi myös käydä tulevaisuudessa.

AFP:n mukaan EU:n verotutkinnoista ilmoitettiin viime vuonna sen jälkeen, kun Euroopan tutkivat journalistit paljastivat useita luxemburgilaisia veroparatiisikuvioita. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme