Mainos
Mainos

EU uhkaa lopettaa tuen palestiinalaisille

Hamas on vaarassa menettää palestiinalaishallinnon suurimman tukijan avustukset, jos se ei tunnusta Israelia ja lopeta väkivallan käyttöä.

Euroopan unionin jäsenmaiden ulkoministerit keskustelivat viikonloppuna Wienissä EU:n taloudellisesta avusta palestiinalaisille. Ulkoministerit uhkaavat lopettaa tuen palestiinalaisille, jos vaalit voittanut Hamas-järjestö ei suostu lopettamaan väkivallan käyttöä.

- Raha ei virtaa, jos uusi hallinto ei etsi rauhaa rauhanomaisin keinoin, uhkaa EU:n ulkoasiankomissaari Benita Ferrero-Waldner.

EU:n terroristijärjestöksi luokittelema vaalivoittaja Hamas on kieltäytynyt tunnustamasta Israelia eikä ole suostunut lopettamaan väkivallan käyttöä.

Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin on määrä saapua huomenna Salzburgiin keskustelemaan tilanteesta.

Abbasin Fatah-liike ilmoitti eilen torjuneensa Hamasin hallitusohjelman. Abbas on yhdessä kansainvälisen yhteisön kanssa yrittänyt painostaa Hamasia tunnustamaan Israelin ja laskemaan aseensa.

EU on palestiinalaishallituksen suurin tukija. Vuosittain palestiinalaisia tuetaan 500 miljoonalla eurolla.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme