Mainos
Mainos

Ministeritroikka: Ei vielä sopimusta Ukrainassa

Neuvotteluissa sopimuksesta Ukrainan kriisin ratkaisuksi on edistytty, mutta sopimukseen ei ole toistaiseksi päästy, arvioi kaksi EU:n ulkoministeriä.

Ranskan ulkoministeri luonnehtii Kiovassa käytyjä neuvotteluja hyvin vaikeiksi. Puolan ulkoministerin mukaan sopimukseen pääsyn tiellä on yhä merkittäviä erimielisyyksiä.

EU-ministerien on määrä tavata Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh Kiovassa vielä uudelleen, kertovat ranskalaiset diplomaattilähteet.

Janukovitshin tavannut EU:n ulkoministerikolmikko sanoi aiemmin, että Ukrainassa olisi mahdollisuudet järjestää ennenaikaiset presidentin- ja parlamenttivaalit jo tänä vuonna.

Ukrainan opposition johtajan Vitali Klitshko sanoo, että hän toivoo ministerikolmikon löytävän ratkaisun Janukovitshin ja opposition kanssa yön aikana. 

- Meillä ei ole selkeää päätöstä vielä, Klitshko sanoi.

Hän lisäsi, että päätös riippuu Janukovitshista.

Diplomaatit sanoivat aiemmin, että ministerikolmikon hahmottelema ratkaisu sisältäisi väliaikaisen hallituksen perustamisen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme