Mainos
Mainos

EU vakuuttaa verovapaan myynnin loppuvan

Verovapaa myynti Euroopan unionin alueella loppuu suunnitelmien mukaan ensi heinäkuun alussa, vakuutti EU:n verokysymyksistä vastaava komissaari Mario Monti tänään. Montin mukaan ministerineuvoston päätös on lopullinen, ja verovapaa myynti loppuu Euroopan lento- ja laivaliikenteessä.

Viime viikolla EU:n valtiovarainministerien kokouksessa kuusi EU-maata esitti, että verovapaata myyntiä jatkettaisiin viidellä vuodella. Tätä mieltä olivat mm. Saksa, Ranska ja Britannia.
-Panin merkille, että 15 jäsenmaasta yhdeksän ei kannattanut ehdotusta, huomautti Monti tänään. Hänen mukaansa päätöksen purkaminen vaatisi jäsenmaiden yksimielisyyttä.

Viime viikolla EU:n komissio lupasi, että se tutkii, kuinka rakennerahastoja ja valtiontukia voitaisiin käyttää lievittämään verovapaan myynnin loppumisesta aiheutuvia haittoja. Suomessa verovapaan myynnin lopettamisesta kärsii erityisesti Vaasan ja Uumajan välinen lauttaliikenne, koska tuota liikennettä ei voi kierrättää Ahvenanmaan tai Tallinnan kautta. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme