Mainos
Mainos

EU hakee vauhtia turvapaikanhakijoiden siirtoihin: Suomellakin mahdollisuuksia

EU-maiden sisäministerit keskustelevat tänään kokouksessaan turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista, jotka ovat edelleen pahasti jumissa.

EU-maat ovat sopineet siirtävänsä yhteensä 160 000 henkilöä Kreikasta ja Italiasta muihin jäsenmaihin. Toistaiseksi heistä on siirretty vasta 159.

Toimeenpano-ongelmat johtuvat siitä, että Kreikka ja Italia eivät ole saaneet siirtoja varten perustettuja järjestelykeskuksia pystyyn. Keskusten pystyttämiseen asetettu määräaika umpeutui kuun vaihteessa.

Isoin paine kohdistuu Kreikkaan, sillä Italiaan saapuvien siirtolaisten määrä on vähentynyt selvästi. Kreikka on ottanut nihkeästi vastaan apua keskusten pystyttämiseen, koska maa ei ole halunnut ottaa vastuuta kaikkien tulijoiden rekisteröinnistä.

Kokouksessa on esillä myös Ruotsin pyyntö, jonka mukaan turvapaikanhakijoita tulisi alkaa siirtää myös Ruotsista muihin jäsenmaihin. EU-komissio on suostunut pyyntöön, mutta siirrettävien henkilöiden lukumäärä on auki.

Ruotsin pyyntö on Suomelle merkittävä, sillä sen perusteella myös Suomesta voitaisiin ehkä vastedes siirtää tulijoita muualle. Suomi kuuluu Ruotsin tavoin maihin, joihin on saapunut väkilukuun suhteutettuna eniten tulijoita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme