Mainos
Mainos

EU vetoaa Kongon kapinallisiin

EU on vedonnut Kongon kapinallisiin, jotta nämä liittyisivät viipymättä rauhansopimukseen, jonka maan hallitus ja viisi muuta alueen maata ovat jo allekirjoittaneet. Vetoomuksen julkisti Suomen Sambian-suurlähetystö Lusakassa.

Maat ovat suuresti riippuvaisia EU:n kehitysavusta. EU on lupautunut avustamaan rauhansopimuksen toteuttamista ja pakolaisten paluuta takaisin kotiseuduilleen.

Annan: Rauhanturvaajat pikaisesti Kongoon

YK:n pääsihteeri Kofi Annan haluaa Kongon demokraattiseen tasavaltaan suuren rauhanturvajoukon. Annanin mukaan maahan tarvittaisiin välittömästi myös 90 sotilastarkkailijaa.

Annan sanoi YK:n turvallisuusneuvostolle perjantaina jättämässään raportissa, että Kongoon tarvittaisiin tulitauon ylläpitämiseksi jatkossa tuhansia sotilaita ja 500 sotilastarkkailijaa.

Kongon konfliktiin sekaantununeet kuusi Afrikan maata allekirjoittivat rauhansopimuksen viime viikolla Sambian Lusakassa. Kongon presidentti Laurent Kabilaa vastustavat kapinalliset ryhmittymät eivät kuitenkaan ole yhtyneet sopimukseen.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme