Mainos
Mainos

EU ylistää jäsenmaiden tupakointirajoituksia

Monet unionin maat ovat tiukentamassa tupakointilakejaan tänä vuonna. EU ei kuitenkaan aio vielä tehdä koko unionia koskevia lakiehdotuksia.

Euroopan unionin komissio on ylistänyt Ruotsin, Irlannin, Maltan ja Italian laajoja tupakointikieltoja julkisilla paikoilla.

Samalla komissio toivoi kehityksen laajenevan koko EU:hun. Ainakaan toistaiseksi komissio ei kuitenkaan tee lakiesitystä koko EU:n kattavista tupakointirajoituksista. Sen mahdollisuutta voidaan kuitenkin harkita myöhemmin.

Terveyskomissaari Markos Kyprianoun mukaan tupakointikiellot ovat suosittuja kansalaisten keskuudessa ja kokemus on osoittanut, että ne on myös mahdollista toteuttaa käytännössä.

EU-komission julkistaman raportin mukaan yhä useampi EU-maa rajoittaa tupakointia yhä tiukemmin julkisilla paikoilla. Esimerkiksi Britannia kieltää kaiken tupakoinnin ravintoloissa ja baareissa tänä vuonna.

Suomessa tulee kesäkuussa voimaan laki, jonka mukaan tupakointi ravintolassa on sallittu ainoastaan erillisessä tilassa. Viro ottaa sen käyttöön samaan aikaan Suomen kanssa. Ranska, jossa joka kolmas aikuinen tupakoi, seuraa perässä asteittain tämän ja ensi vuoden aikana.

Tupakointikieltojen käytännöt vaihtelevat kuitenkin reilusti maittain, ja useimmat sallivat niihin joitakin poikkeuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme