Mainos
Mainos

Euro-hävittäjiä neljään maahan

Saksa, Britannia, Italia ja Espanja allekirjoittivat tänään sopimuksen eurohävittäjien valmistamisesta. Hävittäjähanke on maanosan kallein ja se on saanut ristiriitaisen vastaanoton.

Eurohävittäjiä on tarkoitus rakentaa kaikkiaan 620 kappaletta ja hintaa hankkeelle kertyy jopa 70 miljardia dollaria. Britannian puolustusministerin George Robertsonin mukaan hävittäjät ovat parhainta mahdollista laatua, mitä tuohon hintaan voi saada.

Saksan puolustusministeri Volker Rühe korosti, että hankkeella on kauaskantoisia vaikutuksia, sillä se auttaa Euroopan lentokoneteollisuutta kilpailemaan Yhdysvaltain kanssa.

Hanke turvaa Rühen mukaan myös tuhansia työpaikkoja. Sen arvioidaan työllistävän kaikkiaan noin 100000 ihmistä tuotannon huippuvaiheessa. Eurohävittäjien vastustajien mielestä hanke taas on tarpeeton ja aivan liian kallis valtioiden aina vain keveneville budjeteille.
(STT-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme