Mainos
Mainos

Euromaat eivät kasvata vakausrahastoaan

Euromaat ovat päättäneet olla kasvattamatta vakausrahastoaan, joten mailta ei myöskään vaadita lisätakauksia.

Pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mukaan tarvetta takausten lisäämiseen ei ole, sillä vakausrahasto kykenee nykyiselläänkin suoriutumaan tehtävistään.

Euromaat sopivat huippukokouksessaan myös kilpailukykysopimuksesta, joka antaa euromaille vapauden päättää itse keinoistaan kilpailukykynsä parantamiseksi.

Niin ikään euromaat sopivat kokouksessaan 500 miljardin euron pysyvän vakausmekanismin perustamisesta vuonna 2013. Mekanismissa myös yksityinen sektori joutuu kantamaan osansa vastuusta. Kiviniemen mukaan mekanismin yksityiskohtia ei kuitenkaan vielä lyöty lukkoon.

Euromaat sopivat myös Kreikan lainakoron alentamisesta ja laina-ajan pidentämisestä. Sen sijaan Irlannin kohdalla sopimukseen korkojen alentamisesta ei sopimukseen päästy, koska maa ei Kiviniemen mukaan suostunut tulemaan riittävästi vastaan muita euromaita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme