Mainos
Mainos

Euroopan komissio julkaisi Brexit-sopimuksen luonnoksen – sisältää pöytäkirjan Pohjois-Irlannin kohtalosta

Euroopan komissio on julkaissut luonnoksen Yhdistyneen kuningaskunnan erosta Euroopan unionista. Luonnoksessa otetaan kantaa muun muassa siihen, kuinka Irlannin rajavalvonta tulisi tulevaisuudessa toteuttaa. 

Luonnos menee seuraavaksi neuvoston ja Euroopan parlamentin brexit-ohjausryhmän käsiteltäväksi ja sen jälkeen maalle itselleen.

Erosopimuksessa on kuusi osaa, jotka sisältävät alkusäännökset, kansalaisten oikeudet, siirtymäjärjestelyt, taloudellisen selvitysratkaisun ja muita eroamiseen liittyviä kysymyksiä.

Luonnoksessa ehdotetaan, että Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajalla vältettäisiin tulevaisuudessa tiukkaa rajavalvontaa. Toiveena on, että tulevaisuudessakin Irlannin saarella tavara voisi liikkua vapaasti, sekä luonnonsuojelu ja sähkömarkkinat voisivat toimia yhtenäisesti. Saaren pohjois- ja eteläosan välistä yhteistyötä ei haluta heikentää. 

Yhdistynyt kuningaskunta jättää Euroopan unionin 30. maaliskuuta 2019.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot