Mainos
Mainos

Euroopan lentoturvavirasto: Sotilaskoneet kasvava uhka - venäläiskoneita?

Euroopan lentoturvallisuusviraston (EASA) mukaan "yhteistyöhaluttomat" sotilaskoneet ovat yhä kasvava uhka siviili-ilmailulle.

Viraston mukaan vaaratilanteiden määrä lisääntyi viime vuonna erityisesti Itämeren yllä.

Yhteistyöhaluttomuudella virasto tarkoittaa sitä, että sotilaskoneet eivät kerro lentosuunnitelmaansa, eivät kommunikoi lennonjohdon kanssa ja lentävät transponderi eli tutkatunnistuslaite pois päältä.

Virasto ei mainitse raportissaan maita nimeltä, mutta AFP:n haastatteleman nimettömän lentoturvallisuuslähteen mukaan kyse on käytännössä venäläisistä koneista.

EU:n komissio pyysi lentoturvallisuusvirastoa selvittämään asiaa useiden läheltä piti -tapausten jälkeen. Viraston mukaan kahdessa tapauksessa törmäyksen vaara olisi ollut erittäin suuri ilman siviilikoneen väistöliikettä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot