Mainos
Mainos

Euroopan lentoyhtiöt peruivat Palestiina-aktivistien lippuja

Eurooppalaiset lentoyhtiöt ovat peruneet lentolippuja matkustajilta, jotka ovat olleet matkalla Israeliin ja palestiinalaiselle Länsirannalle aktivistikokoukseen. Israel on ilmoittanut julkisesti, etteivät aktivistit ole tervetulleita.

Ranskalainen Air France, brittiläinen Jet2.com ja saksalainen Lufthansa ovat peruneet paikkoja Tel Avivin -lennoilla. Sveitsissä Geneven lentokentällä poliisi sen sijaan 30:tä aktivistia nousemasta Tel Avivin -lennolle, kertoivat aktivistit.

– Liikkeemme on täysin rauhanomainen, mutta valitettavasti meitä kohdellaan edelleen häirikköinä, sanoi Tervetuloa Palestiinaan -kampanjan järjestäjä Olivier Buchotte.

Eri puolilta Eurooppaa kotoisin olevat aktivistit ovat aikoneet vierailla Länsirannalla, mutta Israel on sanonut estävänsä heitä edes saapumasta maahan. Pääministeri Benjamin Netanjahu kehotti aktivisteja keskittymään alueen "todellisten ongelmien", kuten Syyrian ja Iranin tilanteiden, ratkaisemiseen.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme