Mainos
Mainos

Euroopan lintuinfluenssavalmiudelle kiitosta

Keski- ja Pohjois-Euroopan maat saavat tutkijaryhmältä kiitosta, vaikka yhdelläkään maalla ei ole täysin aukotonta epidemiastrategiaa.

Asiantuntijat kiittelevät Euroopan lintuinfluenssavalmiutta. Tuoreen reportin mukaan Euroopan maat ovat varautuneet hyvin lintuinfluenssaan, joskin maiden välisessä yhteydenpidossa on vielä parantamisen varaa.

- Euroopan mailla on resursseja ja poliittista tahtoa, ja useimmat niistä varautuvat tulevaisuuteen juuri niin kuin (Maailman terveysjärjestö) WHO neuvoo, kiitteli Euroopan lintuinfluenssavalmiutta tutkinut Richard Coker.

- Ongelmia on politiikan yhteneväisyydessä ja maiden yhteistyössä.

Lancet-lehdessä julkaistavassa tutkimuksessa arvioitiin muun muassa etukäteissuunnitelmien tasoa, tautitilanteen tarkkailua ja vaaroista tiedottamista.

Keski- ja Pohjois-Euroopan maat saivat Cokerin tutkijaryhmältä kiitosta, vaikka yhdelläkään maalla ei heidän mukaansa ole täysin aukotonta epidemiastrategiaa. Italia, Portugali ja monet Itä-Euroopan maat saivat ryhmältä moitteita.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme