Mainos
Mainos

Euroopan musta vuosi – viisi suurta terroristi-iskua kahden vuoden sisällä

Berliinin eilisiltainen rekkaisku oli surullista jatkoa viime vuosina Eurooppaa koetelleille massamurhille.

Laajoja terroristisesti motivoituneita tekoja on tänä ja viime vuonna tehty yhteensä viisi.

Kaksi veljestä iski asein satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen Ranskan pääkaupungissa Pariisissa. Iskussa kuoli kaksitoista ihmistä ja haavoittui yli kymmenen.


Terroristit iskivät Pariisissa useisiin kohteisiin sarjatuliaseita ja pommeja käyttäen. Iskussa kuoli 130 ihmistä ja tekijät.


Terroristit iskivät Belgian kaupungissa Brysseliin. Pommi-iskuissa Zaventemin lentokentällä ja Maalbeekin metroasemalla kuoli 32 ihmistä ja haavoittui yli 300.


Yhteensä 86 ihmistä kuoli ja 400 loukkaantui, kun 31-vuotias mies ajoi kuorma-autolla satapäiseen väkijoukkoon Ranskassa Nizzan kuuluisalla rantakadulla. Poliisi surmasi tekijän.


Maanantai-iltana rekka ajoi joulutorille Saksan pääkaupungissa Berliinissä. Aukiolla kuoli 12 ihmistä ja kymmenet joutuivat sairaalahoitoon. Poliisi uskoo, että teko oli tahallinen. Poliisin mukaan asiaa tutkitaan oletettuna terroritekona.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme